Сградата на БНБ на Малката главна да се  превърне в

...
Сградата на БНБ на Малката главна да се  превърне в
Коментари Харесай

Предложили на кмета сградата на БНБ да се превърне в „мозъчен тръст” с IT специалисти

Сградата на Българска народна банка на Малката основна да се  трансформира в „ мозъчен концерн ” с IT експерти през частни компании, Община Пловдив, университети и други институции. Това предложение е пристигнало към кмета Здравко Димитров.
Прочетете още
„ Идеята е посредством взаимна действия това да се трансформира в центъра, в който се работи за общините в Централна България – за превоз, сигурност… киберсигурност. Предложението е в доста недопечен тип ”, сподели кметът Здравко Димитров.

Днес Йордан Илиев от ГЕРБ предложи  отпускане на средства за осъществяване на конкурс за функционалното потребление на постройката. След диалог със зам.-кмета по финанси Величко Родопски предлагането бе отсрочено за идната сесия, където ще има точка за систематизиране на бюджетни средства.

Припомняме, че преди по-малко от 10 дни от Община Пловдив пуснаха прессъобщение, че са получили отбрана от хакерски атаки, създадена от израелски специалисти. В известието се пишеше, че тя е била подарък от Съюза за стопанска самодейност (ССИ), взаимно с Пловдивския университет.

Мотивът бе, че градските управляващи са добър сътрудник на сдружението „ Цифров иновационен хъб Тракия ”, който също се разгласи за реализация на планове в Централна България. Не е ясно дали предлагането за използването на постройката е пристигнало точно от въпросния хъб „ Тракия ”, само че задачите наподобяват идентични.

Вчера пък имаше ден на отворените порти в една от най-красивите пловдивски здания. Какво мислят специалистите за бъдещето на постройката, вижте в линковете:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР